Πολυτονιστής: γράψτε απευθείας αρχαία ελληνικά

Οδηγίες

Mythimedia: Η ελληνική μυθολογία στις μέρες μας

>> Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Η διατήρηση των πτυχών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στη σύγχρονη κουλτούρα, και ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι το επίκεντρο ενός ερευνητικού προγράμματος, το οποίο εχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια στο Τμήμα Ιστορίας και Μεθοδολογίας για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του πανεπιστημίου της Bologna. Η ιδέα, ότι η ελληνική και ελληνιστική - ρωμαική αρχαιότητα μας άφησαν τα δικά τους δομικά στοιχεία, ιδίως το μύθο, παραμένει εργασία εν εξελίξει, που υφίσταται συνεχώς νέες αναγνώσεις, ερμηνείες, και μετασχηματισμούς, συνεχίστηκε ανά τους αιώνες και πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιεί τα νέα μέσα της σύγχρονης τεχνολογικής κοινωνίας.

Brian Jones at Joujouka (art by William S. Burroughs)


Στο Mythimedia.org η Eleonora Cavallini με την Elisabetta Zoni και την “Bibi” Bozzato διερευνούν την πρόσληψη και την ερμηνεία της ελληνικής μυθολογίας από τον κινηματογράφο, τη σύγχρονη λογοτεχνία, τις εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, σχέδιο και κόμικς), την μουσική και την τηλεόραση.



Sisyphus


Όσον αφορά στην μουσική, ενδιαφέρον παρουσιάζει η εστίαση όχι τόσο στα “ευγενή είδη”, όπως η όπερα, αλλά κυρίως στη σύγχρονη μουσική, από την Counterculture του '60, το διονυσιασμό του Jim Morrison, μέχρι το Heavy Metal και την πειραματική σκηνή.

Manowar Achilles Agony and Ecstasy in Eight Parts (I-II)


URL: http://www.mythimedia.org/
Χαίρετε!

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναγνώστες

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP