Πολυτονιστής: γράψτε απευθείας αρχαία ελληνικά

Οδηγίες

Αντί προλόγου

>> Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Έχει περάσεις αρκετός καιρός από τότε που κάναμε τις απαραίτητες συστάσεις για το Perseus Project στους νέους φοιτητές που έμπαιναν στο σπουδαστήρι της κλασικής φιλολογίας. Σήμερα, η κατακλυσμιαία επίδραση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αναζητούμε τις πηγές μας, επικοινωνούμε και σκεφτόμαστε.

Το Ephilology είναι ένα σημείο αναφοράς για ερευνητές που ασχολούνται με την εφαρμογή της "Ανθρωπιστικής Πληροφορικής" (Humanities Computing) στην scientia totius antiquitatis. Ο σκοπός του παρόντος ιστολογίου είναι να ενημερώνει και να προσφέρει καθοδήγηση σε τεχνικά ζητήματα σχετικά με την Ψηφιακή Φιλολογία. Θα παρέχει, επίσης, νέα για εκδηλώσεις, εκδόσεις και άλλες εξελίξεις στον χώρο. Τα κριτήρια για την επιλογή των θεμάτων είναι αρκετά ελαστικά, εφόσον σχετίζονται όμως με τις ανθρωπιστικές σπουδές και τις νέες τεχνολογίες.

Νέα θέματα θα παρουσιάζονται 3 φορές την εβδομάδα (διόρθωση: κατά το δοκούν) και θα περιλαμβάνουν κείμενο, οπτικoακουστικό υλικό και tutorials. Σκοπός είναι η δημιουργία μιας κοινότητας που θα μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες και ενδιαφέροντα.

Καλό ταξίδι.


1 σχόλια:

Xrysostomos 23 Δεκεμβρίου 2007 στις 5:05 μ.μ.  

Εστω και καθυστερημένα, καλή επιτυχία!

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναγνώστες

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP