Πολυτονιστής: γράψτε απευθείας αρχαία ελληνικά

Οδηγίες

Πανδέκτης: Αρχαίες Ελληνικές και Λατινικές Επιγραφές

>> Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008



Σταματώντας την παρακολούθηση όσων συμβαίνουν στο ΥΠΠΟ για να πάρουμε μερικές ανάσες προτείνω μια επίσκεψη στον Πανδέκτη:

Κλασικό φιλολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συλλογή:
Αρχαίες Ελληνικές και Λατινικές Επιγραφές
Ανω Μακεδονίας, Αγαιακής Θράκης και Αχαΐας.


Η συλλογή αποτελεί μέρος των επιγραφικών αρχείων του Ινστιτούτου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος (ΚΕΡΑ), τα οποία συγκροτήθηκαν προοδευτικά από το 1980, με την άδεια και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εφορείες Αρχαιοτήτων της Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και με σκοπό την συστηματική μελέτη και αξιοποίηση των επιγραφικών κειμένων ως πρωτογενών πηγών της ιστορίας, των θεσμών, της γλώσσας, της θρησκείας και του πολιτισμού των συγκεκριμένων περιοχών.
Τα αρχεία του ΚΕΡΑ είναι οργανωμένα γεωγραφικά και περιλαμβάνουν έκτυπα και φωτογραφίες των ενεπίγραφων μνημείων, που συγκεντρώθηκαν με επιτόπιες αποστολές, και εξαντλητική βιβλιογραφική ενημέρωση.
Στην συγκεκριμένη συλλογή έχουν περιληφθεί τρία σύνολα αρχαίων επιγραφών επί λίθου (με κατώτατο χρονικό όριο τον 7ο αι. μ.Χ.)...
Ελληνικές και Λατινικές Επιγραφές.
Η βάση περιλαμβάνει 1058 εγγραφές και στις προθέσεις του Ινστιτούτου είναι η ενημέρωση και συμπλήρωση των συλλογών περίπου ανά διετία.


Ηλεκτρονική πρόσβαση μέσω του δικτυακού τόπου www.ekt.gr/pandektis.

Φυσική πρόσβαση μέσω της συλλογής του Ινστιτούτου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Τα ίδια τα επιγραφικά μνημεία φυλάσσονται σε διάφορα Μουσεία και Συλλογές της Ελλάδος και του εξωτερικού (συγκεκριμένα στοιχεία σημειώνονται για κάθε επιγραφή στο αντίστοιχο πεδίο της βάσεως).
Χαίρετε!

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναγνώστες

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP