Πολυτονιστής: γράψτε απευθείας αρχαία ελληνικά

Οδηγίες

Χώρος και Χρόνος στο Aρχαίο Θέατρο

>> Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

H Ένωση Φοιτητών και Αποφοίτων Προγράμματος σπουδών Ελληνικός Πολιτισμός του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Εκαταίος» οργανώνει το Β’ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με θέμα: «Χώρος και Χρόνος στο Aρχαίο Θέατρο». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, 15-18 Μαΐου 2008

YΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
και σε συνεργασία με τη Θεματική Ενότητα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» του Προγράμματος Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) διοργανώνεται από την Ένωση «Εκαταίος» το Β’ Διεθνές συνέδριο με αντικείμενο τον χώρο και τον χρόνο στο Αρχαίο Θέατρο (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα, μίμους, ρωμαϊκό δράμα).

Το συνέδριο θα εστιάσει στη σύγχρονη έρευνα σχετικά με τη θεατρική σημασία, τη δραματική και σκηνική λειτουργία, τη δραματουργική χροιά και την εκμετάλλευση, τόσο ενδοκειμενικά όσο και με κριτήρια κοινωνικοπολιτικά, του χρόνου και του χώρου, ως δεδομένων από την υπόθεση/μύθο και την πλοκή, τη θεσμοθέτηση των αγώνων/παραστάσεων και την αξιοποίηση του «χρονοχώρου» ως θεατρικών εννοιών.


Για την ιστορία, το πρώτο συνέδριο είχε θέμα «Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ». Δεν μπορώ να αντισταθώ στο πειρασμό να παραπέμψω σε ένα άλλο..διονυσιακό πανηγύρι.
Πιείτε μάτια...

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναγνώστες

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP